برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم می بایست ضمن داشتن استعداد و نمرات خوب در درس های ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و زبان عربی، حداقل معدل 14 را نیز در مجموع سه سال دوره اول متوسطه کسب کرده باشید. ادامه تحصیل رشته معارف در دبیرستان های مخصوص این رشته صورت گرفته و امکان ورود به برخی رشته های دانشگاهی مشترک با رشته انسانی نیز وجود خواهد داشت.
برای مشاوره انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم
برای مشاوره انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم
انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم انتخابی تاثیرگذار در ادامه آینده تحصیلی و شغلی هر دانش آموز می باشد که با توجه به برنامه هدایت تحصیلی تعیین شده از سوی وزارت آموزش و پرورش برای هر دانش آموز انجام می گردد. علاقه مندان به این رشته می بایست در دروس ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی نمرات خوبی را کسب نمایند.
رشته معارف در دبیرستان های مخصوصی تدریس می شود و سایر دانش آموزان رشته های دیگر در آن مراکز نخواهند بود چرا که این مدارس صرفا برای دانش آموزان رشته علوم و معارف اسلامی در نظر گرفته شده است. در ادامه این مقاله به ارائه توضیحات کاملی راجع به انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم، شرایط ورود و معدل لازم برای این رشته و مشاوره ای در خصوص آن خواهیم پرداخت.
فرآیند انتخاب رشته برای دانش آموزان پایه نهم در انتهای همان سال تحصیلی صورت می گیرد. نحوه مشخص شدن رشته برای هر فرد بر اساس معیارها و فاکتورهای مختلفی صورت می پذیرد که نمره و امتیاز کسب شده دانش آموز در نهایت مشخص کننده رشته و مسیر تحصیلی آینده او است.
فرآیند مشخص شدن رشته تحصیلی هر فرد هدایت تحصیلی نامیده می شود که همان طور که گفته شد، در پایان کلاس نهم نتیجه آن مشخص خواهد شد. برای مشخص شدن نتیجه هدایت تحصیلی هفت فرم وجود دارد که تکمیل هر فرم توسط فرد یا گروه خاصی صورت می گیرد و در نهایت بر اساس امتیاز کسب شده دانش آموز، رشته های قابل انتخاب برای او اولویت بندی خواهند شد. این هفت فرم عبارتند از:
فرم مخصوص دانش آموز: فرم اول برای خود دانش آموز طراحی شده که در آن می بایست با توجه به علاقه، اشتیاق و در نظرگرفتن استعداد خود، رشته های تحصیلی مد نظرش را به ترتیب اولویت مرتب نماید.
فرم مخصوص معلمان: فرم بعد را معلمان می بایست تکمیل نمایند. در این فرم هر دبیر با توجه به شناختی که از وضعیت تحصیلی و نمرات دانش آموز دارد، می بایست رشته های تحصیلی را برای او اولویت بندی نماید.
فرم مخصوص مشاور مدرسه: مشاور مدرسه آزمون های هدایت تحصیلی خاصی را از دانش آموز می گیرد و بر اساس پاسخ های ثبت شده توسط هر کس و تخصص خود، بهترین رشته ها را برای او به ترتیب اولویت بندی می نماید.
فرم مخصوص والدین: فرم دیگر برای والدین هر دانش آموز طراحی شده که در آن اولیا می بایست با توجه به نمرات، امتیازها، علایق و استعداد فرزندشان نظر خودشان را درباره اولویت رشته های انتخاب رشته دبیرستان مناسب او یادداشت نمایند.
فرم نهایی: در نهایت فرم نهایی هدایت تحصیلی توسط مشاور مدرسه تکمیل می شود. مشاور می بایست این فرم را بر اساس تواناییی ها، علایق و استعداد هر دانش آموز تکمیل نماید.
فرم بررسی جداگانه: در فرم شماره ششم نتایج نظرسنجی های صورت گرفته از دانش آموز، والدین، مشاور و معلمان به صورت جداگانه از میزان عملکرد دانش آموز در آزمون های مشاوره ای و رغبت سنجی مشخص می شود.
فرم اولویت بندی نهایی: این فرم، برگه ای است که در آن رشته های تحصیلی مناسب دانش آموزان مطابق تمامی معیارها، نظرسنجی ها و آزمون هایی که داده اند، اولویت بندی می گردند.
به این ترتیب فرآیند هدایت تحصیلی به پایان می رسد. بدیهی است دانش آموزانی که مایل به تحصیل و انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم می باشند، می بایست نمرات خوبی در درس های مربوط به این رشته داشته باشند که در ادامه به ذکر درس های مرتبط به این رشته پرداخته ایم.
ماهیت رشته معارف در رشته های دبیرستان همان طور که از اسم آن نیز مشخص است، ارتباط عمیقی با دروسی مانند معارف اسلامی، تفسیر قرآن، فقه و... دارد. در واقع این رشته بیشتر مناسب کسانی است که علاقه زیادی به دروس حوزوی و ادبیات عربی دارند. همچنین در اغلب دروس این رشته نیاز به به خاطر سپردن مطالب دارید. پس اگر در حفظ کردن مطالب استعداد دارید، انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی در پایه نهم، می تواند مناسب باشد.
دانش آموزان نهم برای انتخاب رشته دبیرستان علاوه بر داشتن علاقه و استعداد نیازمند شناخت شاخه و رشته های تحصیلی متناسب با شخصیت خود نیز هستند. دانش آموزان باید برای انتخاب رشته پایه نهم مناسب و موفق درباره رشته های تحصیلی مختلف مطالعه و تحقیق کرده و سپس به انتخاب رشته بپردازند.
به منظور مشاوره انتخاب رشته نهم رشته انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی و تحصیل و فعالیت در این رشته در مقاطع بالاتر می بایست شرایطی که برای ورود دانش آموزان مستعد به این رشته در نظر گرفته شده است را دارا باشید. این شرایط را می توان به دو قسمت تقسیم کرد.
قسمت اول شرایط تحصیلی است که به نمرات سه سال دوره اول متوسطه مربوط می شود. قسمت دوم روحیات و ویژگی های لازم برای یک دانش آموزی است که می خواهد سال های آینده را با معارف در دبیرستان دست و پنجه نرم کند. در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.
دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی را در پایان سال تحصیلی نهم دارند، می بایست شرایطی را از لحاظ نمرات درسی در سه سال دوره اول متوسطه داشته باشند که این شرایط عبارتند از:
محاسبه نمره درس ادبیات فارسی در سه سال دوره اول متوسطه با ضریب 4 صورت می پذیرد.
محاسبه نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره اول متوسطه با ضریب 3 صورت می پذیرد.
محاسبه نمره درس عربی در سه سال دوره اول متوسطه با ضریب 2 صورت می پذیرد.
مجموع نمرات سه درس ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه سال دوره اول متوسطه بزرگتر و یا مساوی 42 باشد.(بدون احتساب ضریب دروس)
هر دانش آموزی که قصد انتخاب رشته معارف در دبیرستان را دارد، باید از ویژگی های اخلاقی لازم که با شرایط تحصیلی او متناسب باشد، اطلاع داشته باشد. در ادامه برخی از مهم ترین آن ها را ذکر کرده ایم.
داشتن علاقه و اشتیاق به مطالب عرفانی
برخورداری از حافظه قوی به منظور به خاطر سپردن اغلب مباحث درسی
برخورداری از روابط عمومی بالا و قوی
لازم به ذکر است که فرآیند انتخاب رشته از طریق سامانه پادا pada.medu.ir به صورت الکترونیکی صورت می پذیرد. متقاضیان لازم است که در زمان مقرر با مراجعه به این سامانه نسبت به تکیمل فرآیند انتخاب رشته مبادرت ورزند. همچنین تدریس و تحصیل در رشته معارف و علوم اسلامی صرفا در مدارس خاص همین رشته صورت می گیرد. به این معنی که دانش آموزان سایر رشته ها در مدارس علوم و معارف اسلامی حضور نخواهند داشت.
دانش آموزان پایه نهم متوسطه اول پس از اتمام امتحانات پایانی خرداد ماه، ملزم به انتخاب رشته دهم و شرکت در آزمون های هدایت تحصیلی می باشند. برای اطلاع از زمان انتخاب رشته نهم به دهم مقاله زیر را مطالعه نمایید.
برای ورود به رشته علوم و معارف اسلامی لازم است بدانید که با چه معدلی چه رشته ای می توان رفت و حداقل معدل تعیین شده برای قبولی در این رشته را کسب کرده باشید. شرط معدل به منظور غربال نمودن دانش اموزان مستعد از سایر افراد می باشد. همچنین این موضوع انگیزه ای را برای افراد ایجاد می نماید تا روند تحصیلی خود را بهبود بخشیده تا بتوانند در رشته ای که دوست دارند، تحصیل نمایند.
دانش آموز متقاضی انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم می بایست در مجموع سه سال دوره اول متوسطه با احتساب ضرایب هر درس، حداقل معدل 14 را کسب کرده باشد. همان طور که گفته شد ضریب هر درس در محاسبه معدل کل مد نظر قرار گرفته و به طور مثال نمرات درس ادبیات در ضریب خود یعنی 4 ضرب شده و در فرمول معدل گیری وارد خواهند شد.
با توجه به معدل لازم برای ورود و انتخاب رشته معارف اسلامی، لازم است که از ابتدای ورود به پایه هفتم دوره اول متوسطه، برنامه ریزی درسی دقیق و اصولی را به منظور مطالعه تمامی دروس، به خصوص دروس مهم تر برای این رشته یعنی ادبیات، عربی و مطالعات اجتماعی انجام دهید تا بتوانید معدل و شرایط لازم برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی را بدست آورید.
دانش آموزانی که علاقمند به تحصیل در رشته های نظری پایه دهم متوسطه دوم هستند، باید با در نظر گرفتن شرایط لازم برای ورود به هر یک از رشته های زیر گروه شاخه نظری و اطلاع از جرئیات مربوط به هر رشته در زمان مقرر اقدام به انتخاب رشته پایه نهم نمایند.
دانش آموزانی که رشته معارف در دبیرستان را انتخاب نمایند، در سال های ادامه تحصیل خود می توانند در دانشگاه های علوم و حدیث و حوزه علمیه تحصیل کنند. همچنین گروهی از رشته هایی که در دانشگاه می توانند انتخاب نمایند عبارتند از مواردی که در ادامه ذکر خواهیم کرد.
از مهم ترین و کاربردی ترین رشته های دانشگاهی ممکن برای انتخاب رشته و ادامه تحصیل می توان اشاره کرد به: روانشناسی، مدیریت، حقوق، علوم اقتصادی، علوم اجتماعی، حسابداری، فلسفه، علوم حدیث، الهیات و معارف اسلامی، تاریخ، فقه و حقوق اسلامی و آمار. در صورت ادامه تحصیل و کسب مدارج عالی در هر یک از این رشته ها، بازار کار مناسبی در انتظار شما خواهد بود.
در مورد بازار کار و شغلی آینده دانش آموزانی که انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی در پایه نهم را انجام می دهند، می توان گفت که اگر ادامه تحصیل خود را در حوزه های علمیه به اتمام برسانند، در نهایت مشاغل مرتبط با همان محل را خواهند داشت. همچنین کسانی که موفق به کسب رتبه های خوب در کنکور سراسری علوم و معارف اسلامی بشوند، می توانند در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود ادامه تحصیل داده و به شغل های خوبی در زمینه رشته های ذکر شده دست یابند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ همانطور که در این مقاله گفتیم، کلیه نمرات سه سال دوران متوسطه یعنی هفتم، هشتم و نهم در انتخاب رشته تاثیر گذار بوده و همینطور ضریب درس ها برای کلیه رشته ها یکسان است.
✔️ انتخاب رشته پایه نهم از طریق سایت پادا به نشانی pada.medu.ir و با تکمیل فرم های مربوطه انجام می شود.
✔️ در مورد بازار کار و شغلی آینده دانش آموزانی که انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی در پایه نهم را انجام می دهند، می توان گفت که اگر ادامه تحصیل خود را در حوزه های علمیه به اتمام برسانند، در نهایت مشاغل مرتبط با همان محل را خواهند داشت.
برای مشاوره انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم
برای مشاوره انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم
سلام و عرض ادب با ورود به رشته معارف و ادامه دادن آن آیا می تونیم در نهایت به دانشگاه فرهنگیان برویم؟
سلام . می تونین در پایه نهم رشته علوم و معارف اسلامی رو انتخاب کنین و بعد از اخذ مدرک دیپلم برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان اقدام کنین .
با سلام . بنده دوم راهنمای ترک تحصیل کردم ۳۵ سال هم دارم . علاقه شدیدی به کلام الله و احادیث نبوی و ائمه معصومین دارم . همچنین قاری قرآن هم به صورت حرفه ای قرائت می کنم . حال سوال : آیا امکان داره که بنده ادامه تحصیل داشته باشم یا نه ؟ در مورد دروس دیگر تعریف آنچنانی ندارم به زور گلیمم را از آب می کشم بیرون
سلام . می تونین در مدرسه بزرگسالان ثبت نام کنین و ادامه تحصیل بدین .
سلام رشته معارف فقط برای پسران است ؟
سلام . انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم فقط مختص پسران نیست .
سلام . من رشته معارف مجاز نشدم الان چکار کنم ؟
سلام . برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم ، می تونین در امتحان انتخاب رشته مجدد شرکت کنین .
سلام . هدایت تحصیلی کی میاد ؟
سلام . در حال حاضر زمان دقیق اعلام نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم مشخص نیست ، بعد از اعلام نتایج دانش آموزان می تونن برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی و سایر رشته ها اقدام کنن .
سلام . رشته خوبیه ؟
سلام . انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم به علاقه ، هدف و استعداد شما بستگی داره ، باید با توجه به سه موردی که ذکر کردیم بهترین رشته رو انتخاب کنین .
سلام . معدل من 15 شده ، می توانم رشته معارف انتخاب کنم ؟
سلام . شرط معدل لازم برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی پایه نهم رو دارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©